isik ve sevgi ile
İnsan kendinin en büyük düÅŸmanıdır. Her sorunu Kendini – Yönetmeyle çözümlemek mümkündür.
BaÅŸlangıçta düÅŸünce, cenneti ve dünyayı yarattı. Bir düÅŸünün çevrenizde gördüÄŸünüz herÅŸey önce bir fikirdi. Her birimiz Evrensel Zekanın birer fikri ürünüyüz. Dünya ve içerdiÄŸi herÅŸey düÅŸüncenin ürünüdür. Işık gökgürültüsünden, düÅŸünce de eylemdem önce gelir.
Yazara göre herÅŸey bilinçaltından kaynaklanır. Mesela hastalığın sebebi soÄŸuk almak deÄŸil, soÄŸukta kalınca hasta olunacağına inanmaktır.Psikolojik olarak doÄŸru, fakat bilimsel olarak yanlış bir teori.Bilinçaltı, genel kurallardan yola çıkarak yargıda bulunabileceÄŸi için, siz bilinçli olarak emir deÄŸiÅŸtirene kadar beklemek zorundadır.Bilinçli olarak düÅŸünülen her düÅŸünce, bilinçaltını etkiler ve bu etki, düÅŸüncedeki güç ve arzunun derecesine göre eyleme dönüÅŸür. İ nsan biliçli olarak düÅŸünebildiÄŸi, güvenle beklediÄŸi ve mümkün olduÄŸuna inandığı ÅŸeyleri yapabilir.Evren sınır koymaz biz inançlarımızla sınırlarız kendimizi.
Herkes kendisini bulmaya çalışır ama sadece olgun olanlar bunu baÅŸarır. Kararlı bir biçimde arayışa girmekte olgunluÄŸun ilk adımıdır. Korkunun bir sürü coçuÄŸu vardır. Kıskançlık, nefret, kin ve ÅŸimdiye dek sözü edilen tüm olumsuz düÅŸünceler korkunun coçuklarıdır. Gerçek sevgi korkuyu defeder. Bizi yaratan yüce sevgidir. Sevgi bizi yaratıp boÅŸlukta düÅŸmanca bir ortama bırakmadı. Sevgi bizi yaratıp imkansızlıklar içinde terk etmedi.
En çok istediÄŸiniz ÅŸey nedir? İ nanın ve sahip olun. Günümüzde en üzücü olaylardan biri, sadece üniversite mezunu oldukları için bir takım insanları ötekilere tercih edilmesidir. Hiç hata yapmayanlar, hiçbirÅŸey yapmayanlardır. Yönetme iÅŸini yapan bilinçtir.
EÄŸer istediÄŸiniz ÅŸeyler için içtenlikle dua eder ve isteklerinizin gerçekleÅŸeceÄŸine inanırsanız dilekleriniz yerine gelecektir.
1- Kendiniz için ideal zihinsel imajı belirleyin.
2- Çaba göstermeden, yalnızca inanmak hiçbir iÅŸe yaramaz.
3- DüÅŸüncelerinizi kendinize saklayın.
4- Esnek olun; gerekirse plan değişikliği yapın.
5- Gözlerinizi hedeften ayırmayın, iÅŸi yarı yolda bırakmayın.
İnanç ilk adımdır, kendinize ve içinizdeki Güç’e inanın. EÄŸer amacınız bir kitap yazmaksa kendinizi bir yazar olarak canlandırın. Amaçlarınız hakkında asık yüzlü olmayın. Yeni imajınızdan zevk almaya bakın. Aldığınız tepkilerle bir o yana bir bu yana savrulmayın. En iyi eserlerin bile birçok yayımcı tarafından geri çevrilebildiÄŸini unutmayın. BaÅŸkalarının olumsuz tavırlarına kaptırmayın kendinizi. BirÅŸeyi yapabileceÄŸinize inanır, zihninize bunu kazırsanız, yarı yarıya amacınıza ulaÅŸmışsınız demektir. Bundan sonra gereken adımları atmak kalır geriye.
Projemiz ne olursa olsun, tamamlanmış halini düÅŸünmeli ve gercekleÅŸtirmek için gereken adımları atmalıyız. Aksi taktirde, yaptığınız iÅŸ eksik ve anlamsız olur; gece gündüz sevdiÄŸi insanın iyileÅŸmesi için dua eden birinin, bir yandanda cenaze töreni için hazırlık yapması gibi yada baÅŸarıya ulaÅŸmak için dualar edip bir yandanda iflas ediÅŸiyle ilgili kabuslar gören biri gibi. İnandığınız ölçüde sahip olursunuz.
1- Amaçlarınızı yazın.
2- Amaçlarınızı dikkatle deÄŸerlendirin.
3- Amaçlarınızı benimseyin.
4- A maçladığınız dünyada yaÅŸadığınızı hayal edin.
5- Amaçladığınızın tersini asla düÅŸünmeyin. Gözlerinizi hedeften ayırmayın .
6- Amaçlarınızı günlük olarak kabul edin; onları gercekleÅŸtirme yolunda her gün size sunulan adımları atın ve amacınıza ulaşın.
Aranmadan ansızın akla gelen düÅŸünceler çoÄŸunlukla en deÄŸerli olanlardır ve bu yüzden korunmalıdır; çünkü nadiren tekrar gelirler. Hayal gücü bilgiden daha önemlidir. Bilim, hayal gücüne ne kadar borçlu olduÄŸunu bilmez. Hayal kurulmayan yerde insanlar mahvolur.Ne yediÄŸini söyle sana kim olduÄŸunu söyleyeyim diye yaygın bir deyiÅŸ vardır. Oysa, ne düÅŸündüÄŸünü söyle sana kim olduÄŸunu söyleyeyim deyiÅŸi olmalıydı. Kendinizle ilgili inançlarınız, emin olun, yaÅŸayaçaklarınızı tayin eder. Ne düÅŸünüyorsanız o olursunuz.
Kendine güven, aklın kesin bir inanç ve güvenle büyük ve gurur verici iÅŸlerde kullanımıdır.
Kendine güvenle kendini beÄŸenmek arasında çok büyük var . Güven, hayat hakkındaki emniyet duygusudur , kiÅŸinin her durumda kendisine güvenebileceÄŸini bilmesidir. Kibir veya kendini beÄŸenmiÅŸlik ise baÅŸkalarını aslında sahip olmadığı kendine güven duygusunun varlığına inandırmaya çalışmaktır. Aslında güvensizdir ve karanlıkta ıslık çalmaktır.
KiÅŸinin kendine güvenini yitirmesine neden olan korkulardan biri baÅŸarısızlık korkusudur. Her insan baÅŸarılı olmak ister. BaÅŸarısızlığa uÄŸrama korkusu insanı iki ÅŸakilde etkiliyebilir, baÅŸarıya ulaÅŸmak için daha da itilim duymasına neden olur ya da kendisini bu korkuya kaptırarak güvenini yitirir. O zaman da yeteneÄŸi kaybolur gider.
BaÅŸka bir korku da , komik görünme korkusudur . Birçok kiÅŸinin kendine güvenini yitirmesine neden olur. Hepimiz dengeli görünmek isteriz . Komik deÄŸil kendinden emin görünmek isteriz.
Onaylanmama korkusu yalnızca çocuklara ait bir korku deÄŸildir. Her yaÅŸta insan yaÅŸayabilir bu korkuyu . Birçok insan , arkadaÅŸları tarafından onaylanmama korkusu yüzünden becerilerini ortaya koymaktan çekinir. Bu korku , insanların orjinal düÅŸüncelerden uzak durup çoÄŸunluÄŸun düÅŸüncelerine körü körüne baÄŸlanma eÄŸilimini açıklıyor.
MEDİTASYONLA KAZANILAN GÜÇ
Günde en az on beÅŸ dakikanızı Allahın büyüklüÄŸünü ve hayatınızdaki yerini düÅŸünmek üzere meditasyona ( derin düÅŸünceye dalmak , içe yönelmek ) ayırın. Günlük sorunlardan uzaklaşın , ilham verici ruhsal metinleri okuyun .Bu sırada gelen ilham verici düÅŸünceleri tüm gün boyunca içinizde hissedin. Bu meditasyon periyodu , tıpkı iÅŸ yerinizdeki amirinizle yaptığınız günlük toplantı gibi Kaynakınızla iliÅŸki kurduÄŸunuz zaman olsun .
KENDİMİZE , "ASLINDA NEYİ ARIYORUZ ?" DİYE SORMALIYIZ
1- İhtiyacımız olan ÅŸey baÅŸkalarının bizi daha çok sevmesi deÄŸil, bizim onları daha çok sevmemizdir.
2- Yapmamız gereken , savaÅŸ korkusunu yaÅŸamamak için ülkeler arasında barış saÄŸlamaya çalışmak deÄŸil, kendi karmaÅŸa içindeki benliklerimizde barışı, huzuru bulmaya çalışmaktır. Gerçek Ben – Güveni budur.
3- Dönek bir dünyanın takdirini kazanmak için çalışmamalıyız, İçimizdeki Allahı memnun etmek için harcadığımız çabada doyum bulmalıyız.
4- BaÅŸarılarımızla dünyayı sarsmamız gerekmiyor , baÅŸarısızlık nedir bilmeyen içimizdeki Öz’ün gerçek zenginliÄŸine ulaÅŸmalıyız.
BEN – GÜVENİ İÇİN KENDİNİ – YÖNETME
a- BaÅŸarısızlıktan korkmaya son verdim. İçimizdeki Güc’e inanıyor ve güveniyorum.
b- İçimdeki ruh her zaman bana destek oluyor, huzur ve güven veriyor.
c- Nerede olursam olayım , ne yapıyorsam yapayım, Sonsuz Varlık benimle.
İLK ADIM: KARAR VERMEK
DüÅŸüncelerine hakim olamayanlar kısa zaman sonra davranışlarına da hakim olamazlar.
Bilinçaltı sürekli olarak bilinçten gelen emirleri yerine getirir. Biliçaltı bilinç tarafından inanılan her emre cevap verir. Kararsızlık olursa , her dakika fikir deÄŸiÅŸtirilirse, bilinçaltı karmaÅŸaya düÅŸer. Kesin kararlar vermeyi öÄŸrenmeliyiz. İnsana seçme hakkı verilmiÅŸtir. Kullanıp kullanmamak kendisine baÄŸlıdır. Yanlış seçim yapmaktan korktuÄŸumuz için, seçim yapmaya çekinirsek biliçaltının eli kolu baÄŸlanır , çıkmaza girer ve hiçbir ÅŸey baÅŸaramaz.
Bilinçaltı, duygulara karşılık verir. Birçok emri duygularımızla veririz. Kararlılık da bir duygu meselesidir. Kendinizi huzursuz ve güvensiz hissetmekten vazgeçin. Her problemin bir çözümü olduÄŸunu ve bu çözümleri, yanıtları bulunabileceÄŸini bilin. Hayat, sabah kalktığımız andan gece uykuya dalıncaya kadar yaptığımız seçimlerden ibarettir.Yumurtayı nasıl yiyeceÄŸimize, hangi kravatı takacağımıza, ne tip tavırlar takınacağımıza karar veririz. GördüÄŸümüz ve yaÅŸadığımız her ÅŸey bu seçimlerin, kendimizle ilgili inançlarımızın sonucudur.
KARAR VERME KONUSUNDA KENDİNİ - YÖNETME
Ben kararlı bir insanım. İçimdeki bilgelik sayesinde akıllıca seçimler yapabilirim. İçimdeki zeka benim için doÄŸru olanı bilir ve seçim yapmamda bana yol gösterir. Evrensel Akılda benim için mükemmel bir plan var , almak için aklımı açarsam bana verilecek.
"DüÅŸündüÄŸünüz , inandığınız ve güvenle beklediÄŸiniz her ÅŸey mutlaka gercekleÅŸir." Bu bir yaÅŸam yasasıdır. Kim olduÄŸunuzun önemi yok. Yasa kiÅŸiler arasında ayırım yapmaz. Kim olduÄŸunuzu, geçmiÅŸinizi, ulusunuzu veya ırkınızı dikkate almaz. Bilinç yoluyla iÅŸler. Bu yüzden kendinizle ılgili inanabildiÄŸiniz her ÅŸey tecrübeniz olur. Gerçek refah içsel hakimiyetle baÅŸlar ki bu yaÅŸamın her alanında zenginlik getir. DoÄŸru hareketi ve tam bir doyumu içerir. O zaman aradığımız ÅŸey, içimizdeki Mutlak Gücün varlığının bilinçinde olarak sahip olacağımız gercek refah bilinci ve içsel hakimiyettir. Bu bilinci geliÅŸtirirken beÅŸ temel prensibi dikkate almamız gerekmektedir.
1- Allahın bize duyduğu sevgi kişiye , yere , şarta ve ortama bağlı değildir.
2- Kendi kendimize koyduÄŸumuz sınırlamaları ortadan kaldırıp Sonsuzun bizde hüküm sürmesine izin vermek yine kendi elimizdedir.
3- Her insan sonsuzluÄŸu kendi sözleriyle bireyleÅŸtirir.
4- Kural ÅŸudur; DüÅŸündüÄŸünüz, inandığınız ve güvenle beklediÄŸiniz her ÅŸey mutlaka gerçekleÅŸir.
5- VerdiÄŸiniz ölçüde Hayat’tan geri alırsınız ; Hayatla bir bütünsünüz.
ZENGİNLİK PARA KAZANMA YETENEĞİNE Mİ BAĞLIDIR
Zengin olmanın tek yolunun baÅŸkalarından para koparmak olduÄŸuna inanan birçok insan vardır.Bu yanılgı bir anlamda hayatın kendisinden ayrı düÅŸmektir ve tip insanlar tüm hayatlarını baÅŸkalarından aldıklarını koruyarak harcarlar. Ve bu onlar için bir yasa haline gelir. Ama hayat böyle deÄŸildir. Önce Allahın alemini ve onun doÄŸruluÄŸunu arayın ve her ÅŸey size verilecektir. her ÅŸeyden kasıt nedir ? Yiyecek, giyecek, barınak,ve insanın ihtiyaç duyduÄŸu her ÅŸey. YaÅŸamın yasasını bir kez anladık mı her ÅŸey bilince baÄŸlı bir düzende geliÅŸir , iyiliÄŸimiz için baÅŸkalarıyla yarışmak zorunda kalmayız. İyiliÄŸimiz baÅŸkalarına baÄŸlı deÄŸildir. Yasayı kullanmamıza baÄŸlıdır.İnsanları sınırlayan ve zenginlikten mahrum kılan yanlış inanışlar ÅŸunlardır.
1- Zenginliğin şansa bağlı olduguna inanmak yanlıştır.
2- Zenginlik yanlızca "para kazanma" yeteneğine bağlı değildir.
3- Zengin olmanın günahkarlık olduÄŸunu düÅŸünmek yanlıştır.
4- CimriliÄŸin erdem olduÄŸunu düÅŸünmek yanlıştır
5- Zengin bir hayat sürmenin gelecek için mal ve para depolamak olduÄŸuna inanmak yanlıştır.
6- Zengin olmak için kötü olmanın ÅŸart olduÄŸuna inanmak yanlıştır.
İncil para aÅŸkı tüm kötülüklerin kaynağıdır der. Hayır, kötü olan para deÄŸil , parayı çok fazla sevmek onu tüm iyiliklerin kaynağından önde tutmaktır. Tutumlulukla cimrilik birbirine karıştırılmamalı. Kaybetme korkusu ve bu korkunun sonucu olan elindekini koruma isteÄŸi cimriliÄŸi doÄŸuru.
Kendimizi neye baÄŸlarsak, ne olduÄŸumuzu düÅŸünürsek öyle oluruz. "Ben deÄŸersizim diye düÅŸünmek" yerine "Ben sonsuz bir varlığım, ALLAHIN SURETİ VE BENZERİYİM. Hayat en iyiye sahip olmamı istiyor ve bende bunu kabul ediyorum.Tüm iyiliklere sahip olmayı hak ediyorum" demeye baÅŸlayın.
Başımıza ne geldiÄŸi deÄŸil, ona nasıl tepki gösterdiÄŸimiz önemli olan. Samanlık yanıyorsa yangını neyin baÅŸlattığı nın ne önemi var.Sorulması gereken soru "Yangını söndürmek için ne yapmalıyım.
Kendimiz hakkındaki inancımız, kaderimizi belirler.
Edison baÅŸarısızlığı kabullenmeyi reddetti. Ampulü çalıştırmak için binlerce yol denedikten sonra "Çalıştıramamanın binlerce yolunu keÅŸfettik",dedi.
Bilinçiniz, bilinen tecrübelerden ve inanmak istediÄŸi çeÅŸitli fikirlerden yola çıkarak çıkarımsal mantık yürütme yapar.Öte yandan bilinçaltı tam tersine iÅŸler. Ona birÅŸeyi gelecekte birgün baÅŸarmayı arzuladığınızı söylerseniz arzunuzun gercekleÅŸmesini hep gelecek bir zamana erteler. Direktiflerimizin yerine getirilmesi için ÅŸimdi kelimesi kullanılmalı ve direktifimiz "ÅŸimdi" için gecerli olmalı.
İYİ BİR BELLEK İÇİN DÖRT İLKE
1- Dur- bak-dinle
2- ÖÄŸrenme süreci, fikirlerin birleÅŸtirilmesine baÄŸlıdır.
3- Sizin için çalışmasını istiyorsanız belleÄŸinize güvenin.
4- Kendini yönetme, kesin sonuçlar getiren kesin bir eylemdir.
BirÅŸeyi ezberlemenin en iyi yolu bir fikri diÄŸeriyle birleÅŸtirmektir.GeçmiÅŸi belleÄŸimizden silmek mümkün deÄŸildir ,ama onunla barış yapabiliriz. Bilinçaltınıza sabah altıda kalkmak istediÄŸinizi söylerseniz ve belleÄŸinize inanıyor ve güveniyorsanız tam altıda uyanırsınız. Hatırlamak , hatırlayabilecek ÅŸeyin içimizde olduÄŸuna inanmaktır. Hatırlayamam demekten vaz geçin . Hatırlamak istediÄŸiniz herÅŸeyi hatırlaya bilirsiniz. Okulda öÄŸrendikleri ÅŸeyleri hatırlamakta güçlük çeken gençler , yıllar öncetelevizyonda seyrettikleri bir filmi kolayca hatırlayabilirler.
BeÅŸ parasız , yalnız, sevilmeyen , dışlanmış bir insan olabilirsiniz. EndiÅŸe çözüm deÄŸildir. Her ÅŸeyi mümkün kılan Allaha dönmek, ona yönelmek sorunu aÅŸmaya yeter. EndiÅŸelenmekten vazgeçmenin üç yolu vardır.
1- Allahın orda olduğunu anlamak.
2- Olumlu düÅŸünmeye çalılÅŸmak.
3- Yol gösterilmesi için dua ettikten sonra olumlu tavır takınmak
Sonuç olarak, KORKMUYORUM, BU GÜNÜ YAÅžIYORUM, ALLAHIN ORADA OLDUÄžUNU BİLEREK HER GÜNÜ GELDİĞİ GİBİ KARÅžILIYACAÄžIM.
UYKUSUZLUK HASTALIĞINI YENEBİLİRSİNİZ
Uykusuzluk hastalığı hayali bir tehlikedir. Her hangi birÅŸeye dikkati yöneltmenin zihni uyanık tuttuÄŸu bulunmuÅŸ, çoÄŸu zaman uyku için de gecerli bu. Uykunun mutlaka gerekli olmadığına vücudumuzun uyumadanda ihtiyacı olan dinlenmeyi saÄŸlaya bileceÄŸine ikna olursak bizi uykudan alıkoyan endiÅŸenin hakkından gelebiliriz. Kafalarını sakin , vücutlarını gevÅŸemiÅŸ halde tutanlar uyumadanda uyuyarak olduÄŸu kadar dinlenebileceklwerini kanıtlarlar.